Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Plněná tortilla pokaždé jinak a ideální do batohu na výlety

Plněná tortilla pokaždé jinak a ideální do batohu na výlety

21.6.2022 - AndreaP.

Venku pálí slunce, je tady měsíc červen, dnes první letní den, a to je jasná známka toho, že už doslova za pár okamžiků jsou tady prázdniny, doba odpočinku, dovolených, ale také výletů nejen do přírody. Otázka zní, co vhodného připravit k jídlu, aby to zvládlo cestu v batohu a my si na tom pochutnali? Dnes přinášíme první tip, aneb tortilly jsou správná volba.

(ilustrační fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • 4 velké pšeničné tortilly
  • 150 g lučiny (nebo mascarpone)
  • sůl
  • čerstvou nasekanou petrželku
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 hermelín
  • 10 g plísňového sýra typu Niva
  • 150 g modrého hroznového vína
  • hrst sekaných vlašských ořechů
  • 2 hrsti rukoly, baby špenátu nebo salátu

 

Lučinu smícháme s prolisovaným česnekem, ochutíme solí a vmícháme nasekanou petrželku.

Tortilly potřeme připravenou směsí, poklademe je tenkými plátky hermelínu, rozpůlenými kuličkami vína bez pecek a posypeme sekanými ořechy, nadrobenou nivou a lístky rukoly.
Svineme, utáhneme, a zabalíme pevně do alobalu či fólie a necháme ztuhnout v lednici.

Náš TIP:
Náplň do tortill můžete libovolně obměňovat. Zkuste je třeba potřít křenovým pomazánkovým máslem nebo lučinou ochucenou křenem, obložit šunkou (pozor ale při vysokých teplotách), ledovým salátem a plátky jablek nebo oblíbeným taveným sýrem. Tvaroh či lučinu do náplně můžete ochutit čerstvými bylinkami, tortilly obložit čerstvou zeleninou, sýrem, uzeninou, zbylým pečeným masem apod.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip