Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Chladí a chutná! Domácí malinové semifreddo pro horké dny

Chladí a chutná! Domácí malinové semifreddo pro horké dny

29.7.2021 - AndreaP.

Vyrobte si domácí italskou zmrzlinu semifreddo. Italské slovo semifreddo znamená ,napůl chladný‘, což v těchto tropických dnech je to pravé osvěžení. Přejeme dobrou chuť!

(ilustrační fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 3 vejce
  • 125 g cukru krupice
  • 120 g malin
  • 1 kelímek smetany ke šlehání

 

Vejce s cukrem našlehejte do husté pěny, nejlíp to jde v kuchyňském robotu. Našlehanou směs přendejte do tepelně odolné mísy a umístěte nad hrnec se sotva vřící vodou. Dál šlehejte ruční metličkou, dokud směs neohřejete na takovou teplotu, že v ní nedokážete deset sekund udržet prst. Uvařenou hmotu přendejte zpět do robota a nechejte ještě několik minut šlehat, dokud pěna nezchladne na pokojovou teplotu.

Maliny rozmačkejte vidličkou. Šlehačku našlehejte do husta.

Maliny i šlehačku rychle a jemně zapracujte do vaječné pěny, přendejte do malé chlebíčkové formy či menších misek a nechte alespoň 4 hodiny mrazit.



Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip