Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Nesmírně náročný školní rok je u konce! Oslavu s lehounkým dezertem si zaslouží děti i dospělí

Nesmírně náročný školní rok je u konce! Oslavu s lehounkým dezertem si zaslouží děti i dospělí

29.6.2021 - AndreaP.

A je to tady, už zítra nastává ten slavnostní den zejména pro děti, je zde konec školního roku. Tento školní rok byl pro nás všechny velice těžký. Děti, rodiče, učitelé - ti všichni se museli vyrovnat s nenadálou situací, postavit se jí čelem, sebrat všechny síly a zabojovat. A tito všichni si na konci školy zaslouží pořádnou oslavu.

A čím nejlépe oslavit konec školy a začátek prázdnin plný teplých dní než skvělým zmrzlým dezertem? Vyrobte si domácí semifreddo. Jedná se o sladký italský dezert, mražený smetanový krém se sametovou strukturou, který se od zmrzliny liší vláčnější konzistencí. Přejeme dobrou chuť a krásné slunečné prázdniny!


(fotografie: bbcgoodfood.com)

Potřebujeme:

  • 3 vejce
  • 125 g cukru krupice
  • 120 g malin
  • 1 kelímek smetany ke šlehání

 

Vejce s cukrem našlehejte do husté pěny, nejlíp to jde v kuchyňském robotu. Našlehanou směs přendejte do tepelně odolné mísy a umístěte nad hrnec se sotva vřící vodou. Dál šlehejte ruční metličkou, dokud směs neohřejete na takovou teplotu, že v ní nedokážete deset sekund udržet prst.

Uvařenou hmotu přendejte zpět do robota a nechejte ještě několik minut šlehat, dokud pěna nezchladne na pokojovou teplotu.

Maliny rozmačkejte vidličkou. Šlehačku našlehejte do husta. Maliny i šlehačku rychle a jemně zapracujte do vaječné pěny, přendejte do malé chlebíčkové formy a nechte alespoň 4 hodiny mrazit.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip