Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Domácí bazalkové pesto. Jednoduchý recept a večeře do 10 minut na stole!

Domácí bazalkové pesto. Jednoduchý recept a večeře do 10 minut na stole!

9.5.2021 - AndreaP.

Výroba domácího pesta není vůbec složitá, příprava zabere sotva pár minut a jeho chuť je skvostá! A cože je vlastně to pesto? Je to zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je skvělá zelená bazalka. Původ receptu pochází z Itálie a samotný název je odvozen ze slova "pestare", což v překladu znamená  tlouci, mlátit.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 5-6 velkých stroužků česneku
  • 1-2 dcl nejkvalitnějšího olivového oleje
  • 1 balíček (75 g) piniových semen - ve velké nouzi lze nahradit jádry vlašského ořechu
  • 125 g parmazánu
  • 2 květináčky čerstvé bazalky
  • sůl
  • pepř



Veškeré ingredience (stromečky bazalky ustřihneme nůžkami a před přípravou důkladně pod tekoucí vodou opereme) a přísady rozmixujeme v mixéru na konzistenci hladké omáčky a bezprostředně servírujeme s čerstvě uvařenými těstovinami. Ty si uvaříme ve vroucí vodě dle návodu na obalu.

Jak správně uvařit těstoviny? Toto a mnohem více se dočtete v článku Těstoviny vážně i nevážně. Co znamená al dente, co jsou špagety uhlířů a jaké těstoviny vlastně známe?

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip