Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Jsou snadné, velmi oblíbené a zvládnete je na grilu i doma na pánvi! Masem nadité palocké špízy

Jsou snadné, velmi oblíbené a zvládnete je na grilu i doma na pánvi! Masem nadité palocké špízy

7.5.2021 - AndreaP.

Špízy jsou nenáročné na čas i přípravu a tím pádem i velmi oblíbené. Je to pokrm, kterým se vždy zavděčíte.  Můžete je grilovat na venkovním grilu nebo v případě ne zrovna ideálního počasí, jako máme i toto jaro, klidně doma na pánvi či v troubě, ale vždy si zaručeně pochutnáte na výsledku.


(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 250 g svíčkové pečeně
  • 250 g vepřové kýty
  • 100 g čabajské klobásy
  • 100 g slaniny
  • mletá pálivá paprika
  • olej
  • sůl
  • pepř



Na špízy napichujeme střídavě malé opepřené a osolené plátky z obou druhů mírně naklepaného masa, plátky slaniny a čabajské klobásy.

Oepečeme ze všech stran na grilu nebo v oleji na pánvi.

Do šťávy dáme sůl a na špičku nože pálivé papriky, podlijeme 4 lžícemi vody, povaříme a špízy na talíři touto šťávou přelijeme.

Přílohou můžou být různě upravené brambory či rýže.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip