Babinet.cz  /  Recepty  /  Hubneme s Babinetem  /  Chutný losos pečený v alobalu. Nenáročný recept plný zdraví!

Chutný losos pečený v alobalu. Nenáročný recept plný zdraví!

4.1.2021 - AndreaP.

Během měsíce ledna je nutné trošku odlehčit našemu během svátků těžce zkoušenému zažívacímu ústrojí. Je určitě vhodné zařadit co nejvíce odlehčenou, případně pročišťující stravu. Ryby jsou pak základem zdravého jídelníčku a tak se dnes v receptu zaměříme na lososa. Losos se servíruje vařený nebo pečený. Velkou oblibu má také uzený losos, ale i tepelně neupravený jako sushi. My s ohledem na výše napsané si jej dnes připravíme upečeného v alobalu. Rychlý nenáročný recept, který nikdy nezklame.

Potřebujeme :

  • losos bez kůže
  • 3 plátky másla
  • 1 větvička rozmarýnu
  • kolečka citronu
  • sůl


Příprava tohoto receptu je velice jednoduchá. Vezmeme kus alobalu, na který dáme jednu porci lososa, osolíme, poklademe kolečka citrónu, rozmarýn a nahoru rozprostřeme máslo. Důkladně zabalíme do alobalu. Takto připravíme potřebný počet porcí.

Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Alobal opatrně mírně otevřeme, přesuneme lososa i s alobalem na talíř a ihned podáváme. Jako příloha se výborně hodí zeleninový salát a čerstvě upečená bagetka.

(foto : Pixabay.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz