Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Pikantní naložené tvarůžky. Pochoutka nejen pro muže!

Pikantní naložené tvarůžky. Pochoutka nejen pro muže!

2.11.2020 - AndreaP.

Olomoucké syrečky, pokud jsou správně uleželé, jsou chuťově výrazné už samy o sobě. Díky jejich naložení pak dostaneme další extra nálož chuti okořeněnou pikantností, která nám chuťové buňky podpoří na maximum. Pivo na zapití je v tomto případě nutnost!

Potřebujeme:

  • 2 balení tvarůžků
  • sůl
  • 2 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • chilli
  • pepř
  • paprika
  • olej


Cibuli a česnek oloupeme, poté cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky.

Do mísy dáme rozbalené syrečky, přidáme cibuli, česnek, okořeníme dle chuti a zlehka promícháme. Směs dáme do vyšší sklenice. Neplníme až nahoru.

Syrečky poté zalijeme olejem asi do výše 1/3 obsahu. Směs má tendenci nabobtnat a zvedat se, takže počkáme do druhého dne a teprve pak dolijeme olejem do plna.

Jíme nejdříve po dvou dnech od naložení. Podáváme nejlépe s tmavým chlebem a pochopitelně pivem.

(foto: Dezidor)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip