Babinet.cz  /  Magazín  /  Dům a zahrada  /  Domácí a za zlomek ceny. Silné bonbony proti kašli zvládne každý

Domácí a za zlomek ceny. Silné bonbony proti kašli zvládne každý

14.10.2020 - redakce Babinet.cz

Na začátku podzimu jsme si společně připravovali léčivý domácí sirup z cibule a medu. Patří k velmi oblíbeným léčivým směsím, které fungují rychle a spolehlivě. Tento sirup posiluje imunitu, léčí bolest v krku, pomáhá s nachlazením a mnoho dalšího. Nicméně, co si budeme nalhávat. Asi není úplně vhodné užívat tento silně aromatický sirup například v práci. Kolegové by si od vás jistě drželi jistý odstup. Dnes si proto vyrobíme domácí bonbony, které jsou stejně účinné, ale můžete po nich jít klidně i na rande.

Váš dech bude krásně svěží, ústní dutina dezinfikovaná, kašel zmizí a krk se zklidní. Vychutnejte si směs medu s léčivými bylinami a připravte si léčivé bonbony ještě dnes. Příprava je naprosto snadná a utratíte za ně podstatně méně, než kdybyste se pro ně trmáceli v dešti do obchodu.

K přípravě zdravých bonbonů budete potřebovat:

  • Hrnek (hnědého) cukru
  • ½ hrnku vody
  • Šťávu z čtvrtky citronu
  • 2 lžíce grepové šťávy
  • 1-2 lžíce medu
  • Necelou lžíci zázvoru
  • Půl lžičky drceného hřebíčku
  • lžičku najemno drcené šalvěje
  • lžičku najemno drcené máty
  • špetku skořice
  • hrnec
  • vařečku
  • dobře těsnící sklenici
  • plech
  • pečicí papír
  • lžíci

Jak budete při přípravě zdravých bonbonů postupovat:

  • ze všeho nejdřív v hrnci smícháme vodu s cukrem
  • přidáme citronovou a grepovou šťávu
  • nyní přidáme med a vše pět důkladně promícháme
  • a nakonec přidáme ke směsi i zázvor, hřebíček, šalvěj, mátu a skořici
  • vše dobře promícháme a postavíme hrnec na sporák
  • směs na bonbony přivedeme k varu, občas promícháme, a na mírném plameni takto necháme vařit zhruba dvacet minut
  • během toho, co se nám směs vaří, připravíme si plech, na který dáme pečicí papír
  • když uplyne dvacet minut vaření, bonbonovou směs odstavíme
  • pomocí lžíce nabíráme malé množství hmoty a na plechu takto vytvoříme větší kapky
  • kapky se lehce rozjedou, a takto vznikají jednotlivé bonbony
  • půlhodinky pak necháme směs chladnout a tuhnout
  • když jsou bonbony hezky tvrdé, vsypeme je do uzavíratelné nádoby a můžeme se do nich kdykoliv pustit

 

napsala Bára Klímová

foto: tastyeverafter.com

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další z magazínu

Náš tip