Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Minimum času přípravy a bez nádobí? Stačit vám bude pouze nůž. Rybí filé v alobalu!

Minimum času přípravy a bez nádobí? Stačit vám bude pouze nůž. Rybí filé v alobalu!

22.9.2020 - AndreaP.

Každý z nás má rád recepty, na jejichž konci stojí skvělý pokrm. Když nás navíc u jeho přípravy čeká jen minimum práce, idylka je dokonaná. Tento recept se právem bude řadit mezi ty oblíbené. Připravíte si jen zeleninu, což vám zabere jen chvilku krájení a čištění, přidáte rybu, vše zabalíte do alobalu, strčíte do trouby a máte splněno. Teď už jen počkat, až se bytem rozvoní vůně, která vás nažene rovnou ke stolu. Dobrou chuť!

Potřebujeme:

  • 800 g zmrazeného rybího filé
  • 800 g brambor
  • 4 mrkve
  • 1/2 menšího celeru
  • 2 cibule
  • 8 žampiónů
  • 1 malá brokolice
  • 100 g rostlinného másla
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • oregano
  • petrželka
  • směs koření na ryby (směs kmínu, koriandru, papriky, česneku, zázvoru, kurkumy, černého pepře, tymiánu, bazalky, soli atd. - použít můžete koupenou hotovou směs nebo jen některé ze jmenovaných koření)

 

Porce filé okořeníme směsí koření na ryby.

Omyté brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Očištěnou cibuli, žampiony a mrkev nakrájíme na tenká kolečka, oloupaný celer nakrájíme na nudličky. Brokolici omyjeme a rozebereme na malé růžičky.

Obdélníkové kusy alobalu potřeme máslem a navrstvíme na ně nejdříve brambory, poté zeleninu a opepříme a osolíme. Nahoru položíme filé, zasypeme oreganem a sekanou petrželovou natí a zabalíme.

Grilujeme nebo pečeme v troubě asi 35-40 minut.

(foto: averiecooks.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip