Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Slaný pudink z hub? Srdce každého houbaře zaplesá!

Slaný pudink z hub? Srdce každého houbaře zaplesá!

2.9.2020 - AndreaP.

Češi jsou národem houbařů. A s ohledem na datum v kalendáři a celkové počasí teď panující můžeme v lese potkávat spoustu lidí s košíky. Když dorazíme příjemně naladěni domů s nůší plnou, co pak? Tentokrát nebudeme ani sušit, ani mrazit, ba ani dělat guláš či smaženici, připravíme si houbový pudink!

Potřebujeme:

  • 250 g hub (žampionů)
  • 50 g másla
  • sůl
  • mletý pepř
  • 3 vejce
  • 30 g strouhaného čedaru
  • máslo na vymazání
  • strouhanku na vysypání formy

Bešamel:

  • 30 g másla
  • 30 g mouky
  • šálek mléka

 

Očištěné oprané houby nakrájíme na plátky, podusíme na másle, osolíme a opepříme.

Mezitím si připravíme bešamel. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme.

Do vychladlého bešamelu vmícháme žloutky, strouhaný sýr a dušené houby. Můžeme okořenit špetkou strouhaného muškátového oříšku. Vše dobře promícháme a nakonec opatrně vmícháme pevný sníh z bílků.

Hmotu vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané pudinkové formy a vaříme ve vodní lázni asi 30 minut.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip