Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Staročeská klasika nejen pro muže: Vepřové na pivu

Staročeská klasika nejen pro muže: Vepřové na pivu

27.8.2020 - AndreaP.

Vepřové maso na pivu se řadí ke staré známé klasice, kterou si zamilujete. Co totiž potěší zejména muže více než pořádný kus masa a k tomu pivo? A když tyto dvě věci spojíme? Vznikne jednoduchý nenáročný recept, který chutná. Pivo dodá masu skvělou chuť tím, že se v něm celou dobu dusí. A určitě nezapomeňte k servírovanému jídlu ještě na stůl nějakou tu lahvinku piva postavit! A pokud bude čepované s pěnou, bude to naprosto dokonalé.

Potřebujeme:

  • 600 g vepřového masa
  • 0,5 l piva
  • cibule
  • bobkový list
  • tymián
  • sůl
  • dva krajíce tvrdého strouhaného chleba

 

Do kastrolu dáme pivo s trochou vody a uvedeme do varu. Pak vložíme maso, oloupanou cibuli, koření a vše společně pod pokličkou dusíme. Občas maso přelijeme pivním vývarem.

Když maso začíná měknout, zasypeme strouhaným chlebem a necháme provařit.

Pak maso nakrájíme na talíře a přelijeme procezenou omáčkou. Tuto klasiku podáváme s knedlíkem.

(foto: leitesculinaria.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip