Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Snadno a rychle si udělejte zelenou hořčici. Vhodná ke grilovaným masům i na chleba!

Snadno a rychle si udělejte zelenou hořčici. Vhodná ke grilovaným masům i na chleba!

14.8.2020 - AndreaP.

Zelenou hořčici podáváme k vařeným, grilovaným masům, přidáváme ji ale rovněž do pomazánek, nebo jen tak mažeme na chleba s máslem. Má všestranné pikantní využití. Tak vzhůru do toho!

Potřebujeme:

  • 3 zelené papriky
  • půl hlávky bílého zelí
  • 1 kg zelených rajčat
  • 2 cibule
  • 2 lžičky hořčičných a celerových semínek
  • 2,5 dl octa
  • 150 g cukru
  • trocha soli

 

Všechnu zeleninu rozkrájíme a umeleme na masovém strojku (za syrova).

Pak ji se solí podusíme asi čtvrt hodiny, okořeníme, ochutíme octem a cukrem. Napěchujeme do sklenic, pevně uzavřeme.

Uskladníme v chladu a suchu.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip