Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Osvěžující čokoládovo-vanilková zmrzlina, kterou si snadno připravíte doma

Osvěžující čokoládovo-vanilková zmrzlina, kterou si snadno připravíte doma

16.6.2020 - AndreaP.

Kdo by neměl rád zmrzlinu? V létě je to nejčastější a nejpříjemnější osvěžení vůbec. Na každém rohu vidíme stánky, kde se nám nabízí nepřeberné množství zmrzlinových chutí. A vanilková a čokoládová patří mezi nejoblíbenější stálice, tyto dva druhy nechybí nikdy a nikde. A jak si jí lehce připravit doma, z čerstvých surovin a bez nežádoucích přísad,  si právě teď ukážeme.

Na čokoládovou zmrzlinu:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce rumu
  • 100 g čokolády na vaření
  • 1 vanilkový cukr

Vanilková zmrzlina:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce rumu
  • 250 g bílé čokolády
  • 1 vanilkový cukr

 

Smetanu ušlehejte a dejte do ledničky.

Čokoládu na vaření za stálého míchání nad parou rozpusťte. Nad parou vyšlehejte pak do pěny také vejce, žloutky a vanilkový cukr. Odstavte a míchejte až směs vychládne. Přidejte rozpuštěnou a mírně vychladlou čokoládu a rum. Na závěr přidejte šlehačku.

Vanilkovou zmrzlinu nachystejte obdobně.

Do velké mísy vlijte nejprve tmavou a potom světlou směs a promíchejte vidličkou. Přikryjte potravinářskou fólií a uložte aspoň na 8 hodin do mrazáku.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip