Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Minutka z hovězího, kterou zvládne i začátečník! Roštěnky s lečem

Minutka z hovězího, kterou zvládne i začátečník! Roštěnky s lečem

9.6.2020 - AndreaP.

V minutkové kuchyni jde především o rychlost, což pak ruku v ruce svým způsobem zaručuje i jistou jednoduchost při přípravě pokrmů. Z tohoto důvodu je minutková kuchyně vhodná také pro začínající kuchtíky a hospodyňky, protože je zaručeno, že takto rychle upravený pokrm se při dodržení základního postupu vždy povede, nečíhají žádné skryté nástrahy a neodradí tak při dalších pokusech.

Potřebujeme:

  • 4 roštěnky
  • 4 kuličky pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • 200 g sterilovaného leča
  • 1 lžíce kečupu
  • worchestrová omáčka
  • olej

 

Roštěnky odblaníme, po okrajích lehce nařízneme a naklepeme. Potřeme je olejem, proložíme kořením a necháme je v ledničce ideálně přes noc proležet (pokud spěcháme, tak necháme odležet alespoň dvě hodiny).

Před přípravou odstraníme koření, maso osolíme a na oleji zprudka z obou stran opečeme (maso uvnitř musí být růžové). Že můžeme maso otočit, poznáme jednoduchým způsobem, hotové maso se "nelepí" na pánev. Vyjmeme a uložíme na teplé místo.

Na výpeku zpěníme papriku, přidáme lečo, kečup a worchestrovou omáčku a krátce podusíme.

Roštěnky položíme na talíř (ideálně vyhřátý), pokryjeme podušenou smění z leča. Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou pak brambory.



Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip