Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Hrušky na červeném víně - dezert pro unavené maminky

Hrušky na červeném víně - dezert pro unavené maminky

25.5.2020 - AndreaP.

Pokud máte doma nějakou úrodu hrušek, tak je ideální čas vyzkoušet tento slavnostní ovocný dezert, jehož velkou výhodou je minimum špinaveho nádobí a to zcela jistě potěší každou pilnou hospodyňku.

Potřebujeme:

  • 5 dl suchého červeného vína
  • šťáva z půlky citrónu
  • lžička strouhané citrónové kůry
  • 200 g cukru
  • l kousek skořice v celku
  • 4 malé pevné hrušky oloupané s ponechanými stopkami

 

V hluboké pánvi nebo v zapékací nádobě přivedeme k varu víno, citrónovou šťávu s kůrou, cukr a skořici. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí, a pak prudce vaříme po dobu l minuty.

Oloupané hrušky postavíme do slabě vroucího vína stopkami nahoru. Pomalu vaříme 20 minut, až budou hrušky měkké, ale ne rozbředlé. Pokud sirup hrušky úplně nezakryje, vaříme je položené na stranu a často je obracíme a poléváme.

Hrušky necháme v sirupu ochladit a vyndáme je, když jsou vlažné. Také vyndáme skořici a vyhodíme ji. Pokud je sirup stále dost řídký, vyndáme z něj hrušky a část tekutiny vyvaříme.

Poté sirup nalijeme na hrušky a buď dáme zchladli do lednice, nebo podáváme teplé.

Hrušky můžeme ozdobit lupínky opražených mandlí a podávat se šlehačkou.

(foto: fromachefskitchen.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip