Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Za 20 minut exotika na stole: Vaječné kari z jihu

Za 20 minut exotika na stole: Vaječné kari z jihu

12.5.2020 - AndreaP.

Kari je původně tamilský pokrm, receptů na jeho přípravu jsou stovky, a v současné době je jeho obliba rozšířená nejen po celé Indii a jihovýchodní Asii, ale defacto po celém světě. Jeho obrovskou předností je, že je rychlé na přípravu a jeho typickou chuť mu dává především koření. My si dnes toto exotické jídlo připravíme v našich domácích podmínkách, kdy za 20 minut budeme mít oběd na stole a ještě si pochutnáme. Takže dnes na téma...vajíčkové kari.

Potřebujeme:

  • 6 vajec natvrdo
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 feferonky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička koření kari
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 4 lžíce strouhaného kokosu
  • 1/4 l mléka
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 6 lžic másla
  • šťáva ze 2 citronů
  • sůl

 

Na másle osmažíme nakrájenou cibuli a utřený česnek. Přidáme zázvor a nasekané feferonky, poté mouku a osolíme. Vlijeme mléko a rozvařený kokos.

Dusíme na mírném ohni asi 1/4 hodiny.

Pak vložíme podélně rozpůlená oloupaná vejce, ochutíme citronovou šťávou a ještě chvíli společně podusíme.

Podáváme s rýží.

(foto: foodfashionparty.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip