Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Jarní tip pro lehké jídlo: Jemná kuřecí prsa s chřestem na másle

Jarní tip pro lehké jídlo: Jemná kuřecí prsa s chřestem na másle

6.4.2020 - AndreaP.

Příprava chřestu je velice jednoduchá. Tento lehce omyjeme a odkrájíme tvrdé konce. Rozehřejeme máslo, do něj můžeme přihodit stroužek česneku, vložíme chřest, přikryjeme pokličkou a necháme krátce podusit. Trvá to jen pár minut. A bude to vynikající doplněk kuřecího receptu, který vám níže přinášíme.

Potřebujeme:

  • 700 g kuřecích prsíček
  • 1 vejce
  • 2 lžíce škrobu
  • 300 g chřestu
  • 1 dl vývaru
  • 0,5 dl dezertního vína
  • vegeta
  • rajče
  • máslo
  • olej
  • petrželka
  • sůl

 

Kuřecí prsa nakrájíme na jemné plátky, případně nudličky, promícháme se solí, vejcem, polovinou škrobu a špetkou vegety (tuto můžeme nahradit také jemně nasekanými čerstvými bylinkami).

Takto připravené maso dáme na rozehřátý olej a orestujeme ze všech stran. Poté tuk zčásti slijeme, přidáme víno, trochu vývaru, ochutíme a zatáhneme škrobem máčeným ve vývaru.

Podusíme a podáváme s připravným chřestem na másle.  Zdobíme snítkou petrželky, plátkem citrónu, případně kolečky rajčete.

(foto: mccormick.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip