Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Rychlovka k večeři: Špekáčky na černém pivu

Rychlovka k večeři: Špekáčky na černém pivu

10.3.2020 - AndreaP.

Naložené špekáčky, čili utopence, zná asi každý. Je to taková typická rychlá pochoutka, která se dobře servíruje třeba při posezení s přáteli, a kterou ještě mnozí z nás máme stále tak nějak spojenou s hospodským pohoštěním. Nenáročná na přípravu i suroviny, přesto chuť naložených špekáčků nikdy nezklame. A pivo tomu prostě dodá ten pořádný říz.

My si ale dnes zvolíme jiný postup, použijeme sice špekáčky a rovněž zmíněné pivo, ale nebudeme je nakládat, ale naopak je společně upečeme.

Potřebujeme :

  • 10 špekáčků
  • 2 cibule
  • 2 feferonky
  • kečup
  • 1 černé pivo

 

Špekáčky rozkrojíme, do řezu dáme kolečka cibule a kousek feferonky. Vyskládáme do pekáče, zalijeme kečupem a černým pivem (téměř celým). Pečeme 20-30 minut dle potřeby, až je omáčka hustší. Podáváme s brambory, případně s chlebem či pečivem, pokud tuto verzi přílohy upřednostňujeme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip