Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Super rychlý recept: Pikantní fazolový guláš

Super rychlý recept: Pikantní fazolový guláš

25.2.2020 - AndreaP.

Nacházíme se v období, kdy netrpělivě vyhlížíme jaro a jeho blahodárné sluneční paprsky, jsme většinou unaveni, takže ani v té kuchyni se nám tak nějak nechce trávit moc času. Pro tuto příležitost jsou pak nejlepší taková ta rychlá jídla, mezi ně patří právě tento fazolový guláš. Prakticky za 15 minut je hotovo. Musím říct, že u nás je opravdu oblíbený a talíře vždy zejí prázdnotou. Tak pojďte a zkuste si ho taky, snad se tento recept i u vás zabydlí stejně jako u nás.

Potřebujeme

  • troška oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • hladká mouka
  • uzenina (klobáska)
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 1 konzerva bílých fazolí
  • 1 rajský protlak
  • sůl, pepř
  • provensálské koření

 

na dochucení

  • kečup
  • pálivá paprika
  • chilli

 

Na oleji zpěníme cibulku a nadrobno nakrájený česnek (nemusí být), poté zaprášíme hladkou moukou, přidáme nakrájenou uzeninu (párek) a rajský protlak. Řádně mícháme, aby se neudělaly hrudky. Pak vsypeme jednu konzervu bílých a jednu konzervu červených sterilizovaných fazolí. Osolíme, opepříme a přidáme provensálské koření, případně navíc ještě majoránku. Dle potřeby přidáme vodu (jak má kdo rád hustý guláš). Občas promícháme, ať se nám guláš nepřipaluje ke dnu.

Dochutíme kečupem, malinko zaprášíme pálivou paprikou, kdo má rád hodně ostré, může přidat i chilli.

Podáváme s chlebem či jiným pečivem a nejlépe s dobře vychlazeným pivem.

(foto: foodandwine.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip