Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Lahodné řezy Margot s jemnou polevou

Lahodné řezy Margot s jemnou polevou

15.2.2020 - AndreaP.

Řezy Margot (někde uváděné také jako buchta Margot) jsou přesně ten druh moučníku, jehož recept se řadí mezi ty, které nám velmi často vytrhnou trn z paty. Jsou totiž rychlé, nenáročné na suroviny a ve finále velmi chutné. Nejvíce času nám při přípravě zabere nastrouhání čokolády, to ostatní už je opravdu rychlovka. Stojí vám nečekaná návštěva téměř za dveřmi? S těmito řezy žádný problém.

Potřebujeme:

  • 1 šlehačka tekutá
  • 1 hrnek cukru krystalového
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/3 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 čokoláda Margot strouhaná

Poleva:

  • 150 g másla
  • 150 g cukru
  • 3 lžíce kakaa

 

Všechny přísady na těsto smícháme, a to v pořadí nejprve sypké, pak přidáme tekuté. Vše řádně promícháme, vznikne řidší těsto. Směs nalijeme na vymazaný plech a v předehřáté troubě upečeme.

Ještě teplé potřeme polevou. Můžeme pak i lehce posypat kokosem.

Nakrájíme na řezy.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip