Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Segedínský guláš, který zvládne i začátečník

Segedínský guláš, který zvládne i začátečník

20.1.2020 - AndreaP.

Základem tohoto vynikajícího pokrmu je cibule, vepřové maso, sladká paprika, zelí a zakysaná smetana. Pochopitelně všudypřítomné koření, kterým je sůl a pepř, bez kterého prostě vařit nejde. A tato kombinace vytvoří chuť téměř nebeskou. Nevěříte?

Potřebujeme:

  • 500 g vepřového masa plecko (případně libový bůček)
  • 500 g kysaného zelí
  • sádlo (nebo olej)
  • cibule
  • sůl, pepř
  • mletá paprika sladká a může být i špetka pálivé
  • sladká smetana
  • hladká mouka cca 1 až 2 polévkové lžíce

 

Vepřové maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobné kostičky. Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme mletou papriku. Dáváme ale pozor, aby tuk nebyl příliš rozpálený, paprika by mohla zhořknout.  Promícháme a přidáme maso nakrájené na kostky, opražíme ze všech stran.

Opepříme a osolíme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme tak dlouho, až je maso skoro měkké.

Potom přidáme kysané zelí. Dusíme ještě tak dlouho, až změkne také zelí.

Ve sladké smetaně rozmícháme hladkou mouku, přidáme do guláše a za stálého míchání dobře provaříme.

(foto: nomadparadise.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip