Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Jemná rybí polévka se zeleninou

Jemná rybí polévka se zeleninou

17.12.2019 - AndreaP.

Rybí polévka je tradiční rybí polévka české národní kuchyně podávaná také tradičně při štědrovečerní večeři. Připravuje se z hlav a kostí kapra (vánočního), z kořenové zeleniny, vody a z koření, podle chuti lze také použít jikry a mlíčí, kapří maso, smetanu nebo bílé víno.

Potřebujeme :

  • 200 g uvařeného hrachu
  • 400 g okrajových porcí a kostí z ryby
  • 1 mlíčí
  • 1 jikry
  • 100 g kořenové zeleniny
  • ½ lžičky pepře
  • sůl
  • muškátový květ
  • 2 žemle
  • 1 lžíce másla na osmažení

 

Z rybího masa a kořenové zeleniny si uvaříme silný vývar.

Mlíčí a jikry opereme pod tekoucí vodou, nakrájíme a dáme do proceděného vývaru. Přidáme rozmačkaný hrách, maso z vývaru, pepř, sůl, muškát a povaříme. Přidáme i drobně nakrájenou zeleninu z vývaru.

Dochutíme a podáváme s houskou nakrájenou na kostičky a usmaženou na másle.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip