Z čerstvých listů polníčku, vařených brambor, šalotky a vajec si můžete připravit úžasný salám, přímo nabitý zdravím. Přejeme dobrou chuť!
- 250 g brambor
- 3 šalotky
- 120 ml masového vývaru
- 2-3 lžíce vinného octa
- 150 g salátu polníčku
- 3 vejce vařená natvrdo
- 3 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce, prolijeme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Šalotky oloupeme a najemno posekáme. Máslo rozehřejeme na pánvi a šalotky na něm zesklovatíme. Masový vývar ohřejeme s octem, zalijeme jím brambory a necháme 20 minut rozležet. Polníček přebereme, důkladně omyjeme a dáme okapat. Vejce oloupeme, rozpůlíme, žloutky odložíme stranou a bílky nakrájíme na tenké nudličky. Brambory zalijeme olejem, osolíme a opepříme. Vmícháme polníček a bílky. Žloutky rozmělníme a přes síto promačkáme na salát. Salát ihned podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.