Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Salát s pečenou dýní a bílými fazolkami

Salát s pečenou dýní a bílými fazolkami

30.10.2019 - AndreaP.

Pokud máte rádi dýně, máme pro vás dobrou zprávu! Dýně hokkaido, kterou jsme zvolili pro náš recept, je nejen chutná, ale také plná vitaminů a minerálních látek. Pozitivně působí na zrak, pomáhá při onemocnění slinivky břišní a žaludku a také při srdečních chorobách. Díky vysokému podílu vlákniny má i detoxikační účinky a výborně se hodí do redukčních diet. V pečené podobě na salátu s bílými fazolkami vám navíc bude neuvěřitelně chutnat.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: *

 

Ingredience:

  • 200 g bílých fazolí v konzervě
  • 500 g dýně hokkaido nakrájené na kostky
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 cuketa
  1. 1 stroužek česneku
  • 1 hrst špenátových listů
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • olivový olej
  • ocet balsamico
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

TIP! Kam pro dýni hokkaido? Do Japonska nemusíte, pro dobře rostlý kus stačí zajet do AGRO Jesenice u Prahy a. s.

Postup:

Na kostky nakrájenou dýni dejte péct na 30 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů.

Na pánvičce mezitím orestujte na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a cuketu.

Dle chuti smíchejte olivový olej, ocet balsamico a prolisujte do něj stroužek česneku, osolte
a opepřete.

Do propláchnutých špenátových listů přidejte dýni, orestovanou zeleninu, bílé fazole a vše zalijte dresinkem. Zasypte čerstvou petrželovou natí.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip