Bábovka je asi základ každého pečení, a každá rodina má svůj zaručený recept na tu svoji nej, která se vždy povede. Pekly je už naše (pra)babičky, maminky, pečeme je i my a jednou budou i naše děti. Je prostě nesmrtelná. A tak ani receptů není nikdy dost. Tak pojďme zkusit tento.
Potřebujeme :
- 150 g másla
- 200 g cukru
- vanilkový cukr
- 5 vajec
- 450 g hrubé mouky
- 2 dl mléka
- 100 g mletých ořechů
- 3/4 kypřícího prášku
- 80 g čokolády na vaření
Máslo, cukr a žloutky řádně utřeme do pěny, přidáme první část mouky a mléko. Lehce vmícháme sníh z bílků, přidáme zbytek mouky smíchaný s kypřícím práškem a mleté ořechy.
Část těsta vylijeme do vymazané formy, druhou část obarvíme strouhanou čokoládou a vlijeme cik cak na první část těsta.
Vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Hotové pocukrujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.