Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Maďarská gulášová polévka

Maďarská gulášová polévka

28.7.2019 - AndreaP.

Gulášová polévka je typická svou tmavě červenou barvou, výraznou chutí a hustotou (také milujete, když v polévce lžíce stojí?). My si dnes představíme recept, jak se tato polévka připravuje v Maďarsku.

Potřebujeme:

  • 150 g libového vepřového masa
  • 100 g hovězího masa
  • 6 lžic kysané smetany
  • 1 malá mrkev
  • 2 cibule
  • 1 zrníčko zeleného pepře
  • 1 malá plechovka rajčat (nebo protlak)
  • 25 g másla
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • 1 zelená paprika
  • špetka mletého pepře a sušeného česneku

Všechno maso omyjte a nakrájejte na kousky. Cibuli, papriku a mrkev pokrájejte na kolečka. Na rozpáleném tuku osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte maso a smažte 5 minut. Pak přidejte mrkev, zelený pepř, rajčata (protlak), papriku, sůl, pepř mletý a sušený česnek. Dobře zamíchejte, přidejte 500 ml vody, zakryjte a vařte 1 hodinu. Podle potřeby podlévejte.

Před podáváním přidejte kysanou smetanu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip