Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Mrkvovo-čokoládové řezy

Mrkvovo-čokoládové řezy

11.2.2019 - AndreaP.

Čokoláda a mrkev tvoří dohromady skvělou kombinaci. Vyzkoušejte a překvapte svou drahou polovičku tímto skvělým dezertem.

Potřebujeme :

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku najemno nastrouhané mrkve
  • 1 hrnek míchaného sušeného ovoce
  • 1/2 hrnku nadrobno nakrájené čokolády na vaření
  • 1/3 hrnku strouhaného kokosu
  • 2 vejce
  • 90 g másla
  • 1/3 hrnku nasekaných vlašských ořechů

Smetanový krém:

  • 125 g tučného tvarohu
  • 30 g másla
  • 1/2 hrnku prosátého moučkového cukru
  • 1 lžička horké vody

 

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Mělkou čtvercovou formu 25x25 cm vytřeme rozpuštěným máslem nebo olejem a vyložíme papírem na pečení.

Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek a skořici. Přidáme cukr, strouhanou mrkev, sušené ovoce, čokoládu a kokos a dobře promícháme. Přilijeme rozšlehaná vejce a rozehřáté máslo a mícháme, až se suroviny spojí. Těsto rozetřeme do připravené formy a uhladíme povrch. Pečeme asi 30 minut dozlatova.

Korpus necháme vychladnout ve formě, pak ho vyklopíme na rovnou podložku.

Elektrickým šlehačem ušleháme tvaroh s máslem dohladka. Přidáme moučkový cukr a dále šleháme asi 2 minuty až je krém napěněný a lehký. Přilijeme vodu a ještě chvíli šleháme.

Korpus potřeme tvarohovým krémem a posypeme vlašskými ořechy. Nakrájíme ho na 16 čtverců a ty ještě překrojíme na trojúhelníčky.

Poznámka: Čokoládové mrkvové řezy vydrží zmrazené až 2 měsíce. Povrch můžeme podle chuti posypat i nastrouhanou čokoládou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip