Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Pekanovo-banánový chlebíček

Pekanovo-banánový chlebíček

21.1.2019 - AndreaP.

Přinášíme vám další z řady veganských receptů na něco dobrého na zub.

PEKANOVO-BANANOVÝ CHLEBÍČEK

Počet chlebíčků: 1

Potřebné vybavení: chlebíčková forma se dnem o rozměru 20 × 8 cm

Drobenka

  • 20 g veganského másla Alsan Bio
  • 20 g hladké mouky
  • 20 g krupicového cukru
  • 20 g pekanové mouky
  • 20 g pekanových ořechů, hrubě nakrájených

 

Pekanovo-banánový chlebíček

  • 38 g změklého veganského másla Alsan Bio
  • 63 g třtinového cukru
  • 1,9 g soli
  • 125 g hladké mouky
  • 3,1 g jedlé sody
  • 1,5 veganské vejce, tj. 5 g psyllia + 63 g vody
  • 31 g agávového sirupu
  • 40 g pekanových ořechů, hrubě nakrájených
  • 250 g banánů
  • olej ve spreji či veganské máslo na vymazání formy

 

Drobenka

Všechny ingredience promíchejte dohromady a vytvořte drobenku. Dejte do lednice.

 

Pekanovo-banánový chlebíček

Máslo vyšlehejte do lehké pěny společně s cukrem a solí. Hladkou mouku prosejte společně se sodou a následně jednu třetinu zašlehejte do másla. Poté vmixujte veganské vejce a agávový sirup. Na závěr ručně vmíchejte zbytek mouky, pekanové ořechy a banány hrubě rozmačkané vidličkou (vždy je rozmačkejte až těsně před zapracováním do těsta).

Chlebíčkovou formu vystříkněte olejem, případně vymažte máslem, a pak vyložte přes delší boky pečícím papírem. Papír vám pomůže po upečení chlebíček snadněji vyndat. Do formy nalijte těsto, hojně posypte připravenou drobenkou a pečte zhruba 35 minut v horkovzdušné troubě na 165 °C. Ke konci pečení se pomocí párátka či dřevěné špejle ubezpečte, že je chlebíček dobře propečený. Nechte ve formě zchladnout a následně opatrně vyndejte.

 

Poznámka - Pekanovou mouku si můžete vyrobit sami – pekanové ořechy rozsekejte v procesoru.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip