Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřový závitek se zelím

Vepřový závitek se zelím

9.1.2019 - AndreaP.

Vepřové maso je křehčí než maso hovězí, na druhou stranu je ale zase hůře stravitelné. Velmi oblíbená bývá prorostlá krkovička, ze které si dnes uděláme závitky plněné zelím a dochucené osmaženou cibulkou.

Potřebujeme :

  • 1,5 kg vepřové krkovice
  • vepřové sádlo
  • 200 g anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
  • 500 g kysaného zelí
  • 500 g bílé cibule
  • 2 l kuřecího vývaru
  • hladká mouka

 

Z krkovice nakrájíme plátky o váze cca 75 g, naklepeme osolíme a opepříme je. Poklademe anglickou slaninou, přidáme zelí a zabalíme. Vkládáme na sádlem vymaštěný pekáč a dáme péct.

V kastrolku osmažíme na sádle cibulku dozlatova, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a povaříme. Poté scedíme na zapečené závitky a pečeme spolu do změknutí. Dle chuti dosolíme a dopepříme.

Podáváme s orestovanými kuličkami brambor na sádle, s cibulkou, rozmarýnem, pečenou šalotkou a vychlazeným pivem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip