Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Benediktova vejce na toustu

Benediktova vejce na toustu

24.4.2019 - AndreaP.

Tato úprava vajec nejen, že skvěle vypadá, když jí na talíři naservírujeme před hosty, ale také skvěle chutná. Přesvědčte se.

Ingredience:

  • 2 housky na hamburgery
  • 4 plátky šunky
  • 100 g másla
  • 2 čerstvé žloutky
  • citrónová šťáva z čerstvého citrónu
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • čerstvý estragon
  • 2 vejce


V pánvi přepustíme máslo, sebereme pěnu a scedíme. Žloutky dáme do kastrůlku, osolíme, 
opepříme, přidáme trochu vody nebo vývaru a rozšleháme do pěny. Poté nádobu vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Pak sejmeme omáčku z lázně a do směsi přidáváme tekuté máslo a stále nepřestáváme šlehat! Dochutíme citrónovou šťávou a čerstvým estragonem.

Podélně rozkrojené hamburgerové žemle potřeme máslem, přidáme plátek šunky a dáme zapéct pod gril.

Na opečené housky se šunkou dáme zastřené vejce a přelijeme připravenou holandskou omáčkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip