Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Anýzová vejce v nálevu

Anýzová vejce v nálevu

28.3.2016 - AndreaP.

Vejce, vejce, vejce .... dnes kam se podíváme, vidíme vejce :-) A tak nelze jinak, než že i tento recept bude vajíčkový. A zcela jistě netradiční.

Potřebujeme :

  • 8 vajec

Nálev:

  • 1 l vody
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce dezertního vína
  • 2 lžičky anýzu
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 1 lžička cukru
  • sůl

Vejce uvaříme natvrdo (10 minut), ochladíme ve vodě, skořápky naklepeme, ale neloupáme.

Vejce vložíme do vařícího se nálevu tak, aby se potopila. Vaříme je ještě asi 15 minut, necháme v nálevu vychladnout, a pak i s nálevem vložíme do chladničky, kde vydrží i několik dní.

Před podáváním vejce oloupeme, nakrájíme na osminky a přelijeme přecezeným nálevem.

Vejce používáme k doplnění studených předkrmů.

 

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz