Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Marinovaný řízek s medovými bramborami

Marinovaný řízek s medovými bramborami

21.6.2015 - redakce Babinet.cz
  • 4 vepřové řízky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • špetka pepře
  • 20 malých brambor
  • 7 lžic másla
  • 1 kysaná smetana
  • 2 lžíce medu
  • 1 balíček zeleného hrášku
  • sůl

Utřeme oloupaný stroužek česneku a smícháme ho s rajským protlakem, 1/2 lžičky soli, olejem, mletým hřebíčkem a pepřem. Marinádou potřeme řízky a necháme 2 hodiny uležet. Několikrát je obrátíme. Brambory vaříme ve slupce. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce tuku a osušené a nasolené řízky usmažíme. Plátky vyjmeme z pánve a necháme stát na teple. Vypečenou š?ávu zředíme připravenou marinádou, smícháme s kysanou smetanou a dochutíme. Uvařené brambory oloupeme. Na jiné pánvi rozpálíme zbylý tuk a necháme v něm zkaramelizovat med. Karamel pak promícháme s brambory, které po vyjmutí osolíme. Hrášek povaříme 5 minut ve slané vosě a promícháme s omytým a jemně pokrájeným salátem. Vše dochutíme. Omáčku podáváme v misce.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz