Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Vánoční klasika: Vinná klobása se zelným salátkem

Vánoční klasika: Vinná klobása se zelným salátkem

8.12.2012 - redakce Babinet.cz

  • vinná klobása Kostelecké uzeniny dle počtu osob
  • bílé sterilované zelí – 150 g na osobu
  • jarní cibulka pro 2 osoby
  • citrón, sůl, pepř

Postup:

Jednotlivé porce vinné klobásy Kostelecké uzeniny stočíme do tvaru šneka a zpevníme dvěma kuchařskými špejlemi do kříže a obalíme v hladké mouce, abychom získali křupavou kůrku. Zprudka opečeme na pánvi po obou stranách. Zelný salátek připravíme dle počtu osob, na 100 g kysaného bílého zelí potřebujeme 50 g jemně nakrájené jarní cibulky. Zelí a cibulku smícháme, zakápneme citronem a okořeníme solí a pepřem dle chuti.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz