Babinet.cz  /  Recepty  /  Uvařte si podzimní dobroty podle šéfkuchaře z Grund Restaurantu

Uvařte si podzimní dobroty podle šéfkuchaře z Grund Restaurantu

12.9.2011 - Redakce Babinet
Podzimní vaření má jednu obrvskou výhodu. V tuto dobu totiž zrají sezónní suroviny jako je dýně, houby, kořenová zelenina a další. Je tedy nasnadě, že v restauraci Grund Restaurant hotelu Grund Resort Golf&Ski už šéfkuchař Jiří Středa shromažďuje své nápady a připravuje menu, které bude kralovat podzimním Krkonoším. Uvařit si však můžete i sami, a to podle jednoduchých, avšak vynikajících receptů, které pro nás nachystal. Tříchodové podzimní menu se bude skládat z předkrmu, polévky a hlavního jídla. Všechny chody obsahují čerstvé suroviny a sezónní potraviny, které snadno seženete a navíc skvěle chtnají. Co víc si přát?

Marinované plátky řepy připravené jako ravioli plněné, sýrem burrata a ořechovým olejem, doplněné letitým balsamicem

Suroviny:
  • Červená řepa 500g
  • Sýr burrata-nebo buffalo mozzarela 500g
  • Ořechový olej 100ml
  • Krémové balzamico 100ml
  • Čerstvé bylinky-rukola
Postup: V osolené vodě uvaříme do měkka oloupanou červenou řepu. Necháme vychladit a poté nakrájíme na jemné plátky. Sýr burrata nebo mozzarelu smícháme s nasekanými bylinkami. Na plátek červené řepy vložíme množství sýru a přiklopíme dalším plátkem řepy. Připravíme si na talíř ravioli, které na závěr pokapeme ořechovým olejem a balzamicovým krémem. Doplníme čerstvou rukolou a podáváme s čerstvou bagetou.

Vlažná polévka z pečené muškátové dýně připravená s créme frâiche a čerstvou bazalkou

Suroviny:
  • Dýně 2kg
  • Mrkev 1kg
  • Máslo 250g
  • Hustá zakysaná smetana 100g
  • Muškátový květ
  • Sůl
  • Pepř
  • Bazalka
Postup: Oloupanou a nákrájenou dýni, orestujeme společně s nakrájenou mrkví na másle. Zalijeme nejlépe zeleninovým vývarem a vaříme do měkka. Po uvaření přidáme špetku muškátového květu a dochutíme solí a pepřem. Vše tyčovým mixérem rozmixujeme v hladkou polévku. Do polévky před podáváním vložíme lžičku zakysané smetany a posypeme natrhanými listy bazalky.

Dančí hřbet marinovaný v bylinkách, podávaný s restovanou špenátovou

nádivkou, doplněné ragů z čerstvých lišek

Suroviny:
  • Dančí, srnčí, jelení hřbet - 800g
  • Toastový chléb 500g
  • Špenát listový 200g
  • Slanina 200g
  • Máslo 200g
  • Mléko 200ml
  • Čerstvé lišky, hřiby... 200g
  • Vejce 5ks
  • Hrubá mouka 200g
  • Olivový olej 100ml
  • Bylinky
Postup: Maso si očistíme a okořeníme. Obalíme v nasekaných bylinkách - rozmarýnu, tymiánu. Z nakrájeného toastového chlebu si připravíme nádivku. Chléb zalijeme mlékem, přidáme rozpuštěnou slaninu, špenátové listy, žloutky a hrubou mouku. Z bílků si uděláme tuhý sníh a hmotu nadlehčíme a zabalíme do fresh folie. Uvaříme na páře cca 20 minut. Lišky si očistíme a na másle orestujeme, přidáme lžici omáčky demi glacée a zjemníme smetanou. Maso si prudce opečeme na olivovém oleji a vložíme do trouby na 200 stupňů Celsia cca 10 minut. Před podáváním si nádivku na másle krátce orestujeme a podáváme spolu s ragů z lišek a pečeným hřbetem. O hotelu Grund Resort Golf&Ski 4. září 2009 se v Mladých Bukách otevřel Grund Resort Golf&Ski, projekt rodinné společnosti Grund, která v obci úspěšně podniká již od roku 1990. Na místě, kde dosud stálo 9jamkové hřiště, se nově pod hlavičkou Grund Resort Golf&Ski otevřelo 18jamkové hřiště a 4hvězdičkový hotel s relaxační zónou a restaurací. Součástí Resortu je i lyžařský areál.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip