Babinet.cz  /  Recepty  /  Medový dezert

Medový dezert

14.3.2011 - Redakce Babinet
Na těsto:
  • 300 g hladké mouky
  • 150 ml medu
  • 120 g cukru
  • 180 g zakysané smetany Yoplait Chef de Créme
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • ½ kypřícího prášku
  • 1 lžíce perníkového koření
  • Na krém:
    • 250 ml mléka
    • 120 g cukru
    • 50 g hladké mouky
    • 150 g másla
    • 2 žloutky
    • ½ vanilkového cukru
    • + drcené vlašské ořechy na posypání
    Mouku s kypřícím práškem a perníkovým kořením prosejeme do mísy. Postupně přidáme ostatní ingredience na těsto a vypracujeme hladké těsto.  To poté vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Mléko, cukr a mouku smícháme a v rendlíku uvaříme do krémové konzistence a necháme vychladnout. Máslo, žloutky a vanilkový cukr vyšleháme a smícháme s krémovým základem.  Těsto po upečení rozkrojíme na minimálně 3 pruhy.  Každý pruh potřeme krémem a položíme je na sebe.  Celý dezert, včetně boků, potřeme zbývajícím krémem a posypeme drcenými vlašskými ořechy.  Poté zabalíme do fólie a necháme v ledničce vychladit a odležet. / TIP: Místo vlašských ořechů dezert posypte nastrouhaným perníkem. Na tento recept určitě vyzkoušejte profesionálního pomocníka - opravdu hutnou a kvalitní zakysanou smetanu Yoplait Chef de Créme. Konečně je totiž na trhu zakysaná smetana s vyšším obsahem tuku (30%), která je pro vaření či pečení ideální.

    Vaše názory

    Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

    Další recepty

    Náš tip
    • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz