Babinet.cz  /  Recepty  /  Sýrový nákyp

Sýrový nákyp

15.2.2006 - Redakce Babinet
  • 50 g másla
  • 50 g mouky
  • 1/4 l mléka
  • 100 g ementálu
  • 50 g sýra gouda
  • 4 vejce
  • sůl
  • bílý pepř
  • nastrouhaný muškátový oříšek
Máslo a mouku dáme do vysoké nádoby a necháme během 2-3 minut rozpustit při výkonu 600 wattů. Směs rozmícháme metlou na sníh a potom přidáme mléko. Takto vzniklou omáčku vaříme nezakrytou 3-4 minuty při 600 wattech, dokud nezhoustne. Potom jednou promícháme. Oba druhy sýra najemno nastrouháme, oddělíme žloutky ob bílků a bílky ušleháme dotuha. Žloutky a nastrouhaný sýr vmícháme do omáčky a vše ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Do hmoty ještě opatrně vmícháme tuhý sníh. Hmotu dáme do velké nákypové mísy tak, aby byla naplněná ze 2/3. Položíme ji na prostřední rošt a pečeme 20 minut při 180 wattech a při horním a spodním pečení s teplotou 200 stupňů Celsia, dokud nákyp nevyběhne a nezezlátne. Prvních 15 minut přístroj neotevíráme!

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip