Babinet.cz  /  Recepty  /  Žamberské knedlíky

Žamberské knedlíky

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1/4 l mléka
  • 1/4 l vody
  • 200 g krupice
  • 1 lžíce másla
  • 1 žloutek
  • 1/2 balíčku vanilinového cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1/3 balíčku prášku do pečiva
  • umletý mák smíchaný s cukrem a trochou mléka
  • sůl
  • mletý mák s práškovým cukrem na posypání
  • máslo na omaštění
V mléce a vodě svaříme krupici na hustou kaši, omastíme ji lžící másla a necháme vychladnout. Pak přidáme žloutek, vanilinový cukr, mouku a prášek do pečiva. Těsto vyválíme na placku, vykrájíme čtverečky a plnéme je mletým mákem zvlhčeným mlékem a smíchaným cukrem. Čtverečky upravíme v knedlíky, které zaváříme do osolené vroucí vody a vaříme 10-15 minut. Porce na talířích sypeme mletým mákem smíchaným s práškovým cukrem a omastíme rozpuštěným máslem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz