Babinet.cz  /  Recepty  /  Kozí sýr s broskví na toustu

Kozí sýr s broskví na toustu

8.9.2007 - Redakce Babinet
na 2 tousty:
  • 2 plátky tmavého toastového chleba - my jsme použili moskevský chléb
  • 1 broskev
  • několik plátků středně tvrdého kozího sýra
  • snítky čerstvého rozmarýnu na ozdobu
Toasty orestujte asi 3 minuty v toasteru (nebo je dejte na chvíli do rozpálené trouby). Broskev omyjte a nakrájejte na půlměsíčky. Na orestované tousty poklaďte vrstvu broskvových půlměsíčků, na ni položte plátky kozího sýra a dejte do trouby grilovat při 200 stupních Celsia asi 8 minut. Nemáte-li troubu s grilem, nastavte ji na běžné pečení a tousty průběžně kontrolujte. Sýr by se měl pěkně rozpéct a na povrchu mírně zhnědnout. Hotové tousty ozdobené snítkou rozmarýny ihned podávejte!   - Broskve vyberte tvrdší, nepřezrálé kousky. Zvolit můžete klasické "chlupaté" odrůdy, nebo třeba nektarinky. Jejich chuť by však měla být decentně sladká. - Balený středně tvrdý kozí sýr nakoupíte i v běžném supermarketu. Za bio kvalitou se vydejte do specializovaných prodejen nebo sýráren.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz