Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Pizza Margherita

Pizza Margherita

12.6.2006 - redakce Babinet.cz
  • 4 hrnky italské hladké mouky OO
  • 2 lžíce čerstvého droždí
  • 0,2 l vody
  • 150 g konzervovaných rajčat San Marzano DOC
  • 2 hrsti sýra fior di latte
  • 1/2 hrsti sýr Parmigiano Reggiano
  • olivový olej
  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • sůl

Smícháme italskou hladkou mouku 00 s čerstvým droždím, špetkou soli a přilijeme vodu. Vše dobře promícháme do hladkého těsta, těsto se nesmí lepit na ruce, podle potřeby dolijeme vodou nebo podsypeme moukou. Těsto necháme vykynout alespoň hodinu, vyválíme z něj bochánky a necháme je přiklopené kynout přes noc. Bochánky rozválíme na kulatou pizzu, doprostřed nalijeme přes hrubý cedník rozdrcená rajčátka San Marzano, posypeme nahrubo nakrájeným sýrem fior di latte a strouhaným sýrem Parmigiano Reggiano, a nakonec přidáme celé lístky čerstvé bazalky a pokapeme olivovým olejem. Pizzu pečeme v troubě rozehřáté na 300 °C, ne však déle než 2 minuty. Recept doporučuje šéfkuchař sítě restaurací Ambiente Oldřich Sahajdák.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz