Babinet.cz  /  Recepty  /  Kantonské kuře

Kantonské kuře

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 700 g kuřecích prsíček
  • 3 lžíce kečupu
  • 5 dl sójové omáčky
  • 1 dl vývaru
  • 3 feferonky
  • 200 g hlávkového zelí
  • 1 pórek
  • 50 g lískových ořechů
  • 2 lžíce škrobu
  • 1 vejce
  • vegeta
  • sůl
  • olej
  • citron
  • glutasol
Prsíčka nakrájíme na plátky, přidáme vejce, část škrobu, glutasol a špetku soli a vše promícháme. Necháme odležet. Hlávkové zelí nakrájíme na kostičky, povaříme, prochladíme studenou vodou a necháme na sítě okapat. Pórek nakrájíme na plátky, feferonky jemně nasekáme. Připravené maso v rozehřátém oleji do světle růžova orestujeme, olej zčásti slijeme a přidáme zeleninu, feferonky a na sucho opražené lískové ořechy. Podlijeme vývarem, podusíme, přidáme kečup, zakapeme citronovou šťávou a zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, vývaru, zbytku škrobu a vegety. Krátce podusíme, podle chuti osolíme a ihned podáváme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz