Babinet.cz  /  Recepty  /  Husí perkelt

Husí perkelt

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 400 g vykostěného husího masa
  • husí drůbky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 menší cibule
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 rajče
  • 1 zelená paprika
  • 2 lžíce husího sádla
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • sůl
Vykostěné maso nakrájíme na malé kousky, drůbky rovněž rozkrájíme. Osolíme a prudce opečeme na husím sádle. Potom při mírnějším plameni shrneme maso na jednu stranu pánve, na volné místo nasypeme jemně krájenou cibuli a česnek, zpěníme a zasypeme mletou paprikou. Krátce osmahneme a podlijeme 3 lžícemi vody. Promícháme a dusíme zvolna za mírného podévání vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Ke konci dušení přidáme papriku nakrájenou na jemné nudličky a rozkrájené rajče. Dusíme dál až paprika změkne.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz