Babinet.cz  /  Recepty  /  Dušení holubi po debrecínsku

Dušení holubi po debrecínsku

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 2 holubi
  • 50 g slaniny
  • 100 g mrkve
  • 600 g kapusty
  • 2 cibule
  • 2 zelené papriky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 nožička vepřové klobásy
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
Očištěné, umyté a osušené holuby osolíme, opepříme, obalíme na tenoučké plátky nakrájenou slaninou a převážeme. Holuby dáme do pekáče, přelijeme horkým olejem, přidáme očištěné vnitřnosti a pečeme asi 30 minut. Kapustu rozkrojíme na čtvrtky a spaříme vařící vodou. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, osmažíme na ní jemně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a krátce zamícháme. Podlijeme, přidáme nakrájenou kapustu, na nudličky nakrájenou mrkev i zelenou papriku. Přidáme i na tenké plátky nakrájenou klobásu a dusíme doměkka. Na porci dáme půl pečeného holuba, dušenou zeleninu a vařené brambory.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz