Babinet.cz  /  Recepty  /  Slavnostní nádivka

Slavnostní nádivka

7.4.2006 - Redakce Babinet
  • 750 g vařeného hovězího
  • 150 g strouhanky
  • zelená petržel
  • 5 dl mléka
  • 3 vejce
  • 3 zrnka tlučeného nového koření
  • pepř
  • sůl
Vařené uzené maso - nejlépe krkovičku - rozkrájíme na drobné kousky. V misce rozšleháme vajíčka, přidáme k nim mléko, strouhanku, nové koření, pepř, petržel, sůl a dobře zamícháme. Takto připravenou směs necháme chvilku odstát, aby strouhanka měla čas nabobtnat. Nakonec do misky přidáme drobně pokrájené uzené maso, vše důklaně promícháme a potom směs vložíme do pekáčku vymaštěného máslem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz