Babinet.cz  /  Recepty  /  Ravioly z kapra s omáčkou café de paris

Ravioly z kapra s omáčkou café de paris

3.12.2009 - Redakce Babinet
Na těsto: hladká mouka 300 g, vejce 2 ks, žloutek 4 ks, sůl, voda 1 polévková lžíce, mléko 1 polévková lžíce Na náplň: uvařené maso z candáta 200 g, žloutek 2ks, strouhaný parmezán 3 polévkové lžíce, majoránka, muškátový oříšek, smetana 31% 2 polévkové lžíce, citronová šťáva, sůl, pepř Na omáčku: šalotka 1 ks, máslo 1 polévková lžíce + 100 g, suché bílé víno 100 ml, rybí vývar 200 ml, sůl, pepř, estragon, kopr, majoránka Na těsto: Všechny suroviny smícháme ve vláčné těsto, které postupně vyválíme na mlýnku na těstoviny. Tvořítkem vykrájíme kulaté tvary. Na polovinu z nich doprostřed položíme lžičku náplně. Okraje pomažeme žloutkem, zakryjeme těstem a okraje přitiskneme. Uvaříme v osolené vodě. Na náplň: Uvařené a důkladně přebrané maso z candáta smícháme se ostatními surovinami. Na omáčku: Šalotku nakrájíme a necháme zesklovatět na polévkové lžící másla. Zalijeme bílým vínem a necháme svařit. Přidáme rybí vývar a opět svaříme na ½. Vzniklý svar smícháme se změklým máslem. Nakonec dochutíme solí, špetkou pepře a nasekanými bylinkami.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz