Ravioly z kapra s omáčkou café de paris
Na těsto:
hladká mouka 300 g, vejce 2 ks, žloutek 4 ks, sůl, voda 1 polévková lžíce, mléko 1 polévková lžíce
Na náplň:
uvařené maso z candáta 200 g, žloutek 2ks, strouhaný parmezán 3 polévkové lžíce, majoránka, muškátový oříšek, smetana 31% 2 polévkové lžíce, citronová šťáva, sůl, pepř
Na omáčku:
šalotka 1 ks, máslo 1 polévková lžíce + 100 g, suché bílé víno 100 ml, rybí vývar 200 ml, sůl, pepř, estragon, kopr, majoránka
Na těsto: Všechny suroviny smícháme ve vláčné těsto, které postupně vyválíme na mlýnku na těstoviny. Tvořítkem vykrájíme kulaté tvary. Na polovinu z nich doprostřed položíme lžičku náplně. Okraje pomažeme žloutkem, zakryjeme těstem a okraje přitiskneme. Uvaříme v osolené vodě.
Na náplň: Uvařené a důkladně přebrané maso z candáta smícháme se ostatními surovinami.
Na omáčku: Šalotku nakrájíme a necháme zesklovatět na polévkové lžící másla. Zalijeme bílým vínem a necháme svařit. Přidáme rybí vývar a opět svaříme na ½. Vzniklý svar smícháme se změklým máslem. Nakonec dochutíme solí, špetkou pepře a nasekanými bylinkami.
Další recepty
-
Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
Máme tady pátek, před námi je víkend, který je tradičně spojen s nějakým tím...
-
Sýrová polévka z Alp: Tradiční švýcarská chuťová lahůdka
Švýcarská sýrová polévka je lahodný pokrm, který vás nejen zahřeje, ale rozhodně...
-
Kuřecí kari s ananasem: Exotická symfonie chutí na talíři
Představte si kulinářský výlet do exotických krajin, aniž byste museli opustit pohodlí domova. Tento recept...
-
Milujete rychlý fast food? Kuřecí stripsy krok za krokem zvládne hravě doma i začátečník
Jak se všeobecně ví, muži dokážou v kuchyni leckdy kouzlit, ne nadarmo je většina šéfkuchařů...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)