Babinet.cz  /  Recepty  /  Uzené maso s paprikovou omáčkou

Uzené maso s paprikovou omáčkou

9.2.2006 - Redakce Babinet
  • 750 g uzené pečínky
  • 1/4 l bílého vína
  • 250 g žampionů
  • 1/8 l šlehačky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 4 plátky ananasu
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
Uzené položte do většího kastrolu tučnou stranou dolů a osmahněte dozlatova. Přilejte víno a přikryté poklicí duste. Častěji podlévejte. Žampiony očistěte, omyjte a osušte v plátně. Smetanu, papriku a rajský protlak rozkvedlejte. Krátce před jídlem opečte plátky ananasu na másle a udržujte teplé. Smetanu s kořením vmíchejte k výpeku a nechte přejít varem. Přidejte pokrájené houby a 5 minut je vařte. Omáčku dochuťte. Mao nakrájejte na tenké plátky. Polejte ho omáčkou s houbami, ozdobte ananasem a podávejte.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz