Babinet.cz  /  Recepty  /  Uzená pečínka v těstíčku

Uzená pečínka v těstíčku

9.2.2006 - Redakce Babinet
  • 800 g uzené pečínky bez kosti
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 jalovec
  • špetka cukru
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce mléka
  • 300 g lístkového těsta
Omáčka:
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 1/4 l smetany
  • sůl
  • pepř
Uzené maso posypte pepřem, cukrem, tlučeným jalovcem a vložte do pekáče. Podlijte 1/8 l horké vody a dejte na střed vyhřáté trouby. Pečte asi 20 minut a nechte vychladnout (225 stupňů C). Lístkové těsto vyjměte 30 minut před použitím z obalu a pod utěrkou nechte rozmrznout. Těsto vyválejte na vále posypaném moukou a prochladlé uzené maso do něj zabalte. Okraje navlhčete vodou a dobře přitiskněte. Předem však z krajů těsta nařežte rádýlkem proužky, navlhčete je vodou a ozdobte jimi povrch závinu. Vložte nejméně na 1/2 hodiny do chladničky, nebo přes noc. Žloutek rozkvedlejte v mléce a potřete jím závin. Na několika místech ho propíchněte vidličkou, aby při pečení mohla unikat pára. Pečte 45 minut. Základem omáčky je šťáva z pečeně. Přidejte do ní protlak, smetanu a za stálého míchání vařte do mírného zhoustnutí. Ochuťte dle potřeby.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz