Uzená pečínka v těstíčku
9.2.2006 - Redakce Babinet
- 800 g uzené pečínky bez kosti
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 jalovec
- špetka cukru
- 1 žloutek
- 2 lžíce mléka
- 300 g lístkového těsta
Omáčka:
- 3 lžíce rajského protlaku
- 1/4 l smetany
- sůl
- pepř
Uzené maso posypte pepřem, cukrem, tlučeným jalovcem a vložte do pekáče. Podlijte 1/8 l horké vody a dejte na střed vyhřáté trouby. Pečte asi 20 minut a nechte vychladnout (225 stupňů C). Lístkové těsto vyjměte 30 minut před použitím z obalu a pod utěrkou nechte rozmrznout. Těsto vyválejte na vále posypaném moukou a prochladlé uzené maso do něj zabalte. Okraje navlhčete vodou a dobře přitiskněte. Předem však z krajů těsta nařežte rádýlkem proužky, navlhčete je vodou a ozdobte jimi povrch závinu. Vložte nejméně na 1/2 hodiny do chladničky, nebo přes noc. Žloutek rozkvedlejte v mléce a potřete jím závin. Na několika místech ho propíchněte vidličkou, aby při pečení mohla unikat pára. Pečte 45 minut. Základem omáčky je šťáva z pečeně. Přidejte do ní protlak, smetanu a za stálého míchání vařte do mírného zhoustnutí. Ochuťte dle potřeby.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)