Babinet.cz  /  Recepty  /  Fenykl zapečený se smetanou

Fenykl zapečený se smetanou

1.11.2005 - Redakce Babinet
  • 2 lžíce citronové štávy
  • 2 hlízy fenyklu nakrájené na tenké plátky
  • 60 g másla
  • 125 g nízkotučného taveného sýra
  • 1,5 dl nízkotučné smetany
  • 1,5 dl mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžíčky semínek kmínu
  • 60 g strouhanky
  • sůl
  • pepř
V pánvi přiveďte k varu vodu a přidejte citronovou šťávu a fenykl. 2-3 minuty vařte, až zbělí, nechte okapat a dejte do máslem vymazané zapékací mísy. V míse dohladka utřete tavený sýr. Přidejte smetanu, mléko a vejce a důkladně ušlehejte. Dochuťte solí a pepřem a směsí zalijte fenykl. Na malé pánvi rozehřejte 15 g másla a na mírném ohni smažte 1-2 minuty kmín, dokud nepustí vůni. Posypte jím fenykl. Na pánvi rozehřejte zbytek másla. Přidejte strouhanku a na mírném ohni za častého míchání osmahněte, až mírně zhnědne. Rovnoměrně jí posypte povrch fenyklu. Dejte do předehřáté trouby a při 180 stupních Celsia nechte péci 25-30 minut. Ihned podávejte.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip