Babinet.cz  /  Recepty  /  Žampiony na smetaně (Champignons a la creme)

Žampiony na smetaně (Champignons a la creme)

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 500 g žampionů
  • 1 cibule
  • 30 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 150 g kysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • citronová šťáva
  • worcestrová omáčka
  • 1 lžíce sekaných zelených bylinek
Žampiony očistíme a omyjeme. Cibule narkájíme na kostičky. Rozehřejeme máslo, pokrájenou cibuli na něm zesklovatíme a přilijeme bílé víno. Přidáme žampiony, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka (tekutinu svaříme na polovinu). Vmícháme kysanou smetanu, necháme nakrátko vzkypět, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a worcestrovou omáčkou. Podáváme posypané sekanými bylinkami.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz