Babinet.cz  /  Recepty  /  Transylvánské zelí

Transylvánské zelí

7.2.2006 - Redakce Babinet
  • 300 g kyselého zelí
  • 400 g vepřového bůčku
  • 60 g cibule
  • 80 g oleje
  • 40 g slaniny
  • 40 g rajského protlaku
  • 120 g těstovin
  • sladká paprika
  • šálek smetany ke šlehání
Na třetině dávky olejem osmahneme cibuli a česnek, přidáme kostky vepřového bůčku, podlijeme a dusíme doměka. Mezitím uvaříme v osolené vodě těstoviny, propláchneme je studenou vodou, aby se neslepily, a promastíme je kostičkami rozškvařené slaniny. Pak do nich vmícháme připravené kostky masa. Zelí jemně pokrájíme a podusíme na zbylém oleji, nakonec k němu přidáme rajský protlak a smetanu. Do vymazané ohnivzdorné misky vložíme vrstvu zelí, na to vrstvu masa s těstovinami a nahoru vrstvu zelí. Zapékáme asi 1/2 hodiny v předehřáté troubě.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz