Babinet.cz  /  Recepty  /  Toskánský salát Panzanella

Toskánský salát Panzanella

7.3.2006 - Redakce Babinet
  • malý bochník bílého chleba (nejlépe 1 den starý)
  • 8 středně velkých zralých rajčat
  • 1 červená cibule
  • svazek čerstvé bazalky
  • 2 až 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce vinného octa
  • 3 lžíce olivového oleje Bertolli Extra Vergine
  • sůl
  • černý pepř
Chleba nakrájíme na hrubé krajíce, které namočíme na 2 - 3 minuty do vody. Přebytečnou vodu poté z chleba vymačkáme a rozdrobíme ho na kousky. Rajčata nakrájíme na centimetrové kostičky, cibuli a bazalku nasekáme najemno. Přidáme rozdrobený bílý chléb a salát dochutíme zálivkou z olivového oleje, octa, soli a pepře. Pro změnu můžeme přidat černé olivy, tuňáka nebo můžeme chleba nakrájet na kostičky, opéct v troubě a salát jimi posypat. Recept pochází z Toskánské kuchyně společnosti Bertolli.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip